Retrogradni Saturn (od 30. aprila do 19. septembra 2019.)

Kako to da si 100% odgovorna za nešto što uopšte nema veze sa tobom?

Sada se u jednoj tački susreću prošlost, sadašnjost i budućnost jer Saturn upravlja vremenom.

Njegove teme su vreme, karma i odgovornost.

To znači da će u narednom periodu dok je Saturn retrogradan biti izuzetno važno kako si se spram toga što sada želiš da iskreiraš postavljala u prošlosti.
Ako si, na primer bila manipulativna sada ćeš se suočiti sa svim posledicama svoje manipulativnosti kako bi od sada mogla da imaš drugi odgovor i ispraviš stvar.

Ana (ime je izmišljeno, priča je istinita) je zaključila da mora da bude domišljata i da nekako prevari svog muža da bi ga nagovorila da radi ono što je najbolje za porodicu, počev od toga da li će leteti avionom ili ići kolima na odmor do toga da kupi sliku pa je sakrije u ormar, razmišljajući kako da ga preveje da ispadne da je njemu kupila ili da je to njegova želja.

U jednom trenutku života je izabrala ovaj manipulativni model ponašanja, nazvala ga je svojom sposobnoću a njegovom nesposobnošću, opravdala „činjenicom“ da muškarci generalno nisu ni za šta i da su inferiorna bića koja treba voditi kroz život i zaključkom da ona odlično zna šta je najbolje za njega, što stalno i dokazuje.

Pošto je manipulaciju preimenovala u sposobnost i opravdala realnom situacijom („Pa pogledaj okolo i nađi mi jednog valjanog muškarca vrednog divljenja, a pogledaj žene kakve su zmajice!“) , godinama, ne, decenijama, je odlučivala za njega i radila stvari u njegovo ime.

Iako je duboko verovala da je to najbolji način da ga sačuva, da mu pomogne i da mu tako pokazuje koliko ga voli, u stvari mu je oduzimala moć da živi svoj život, da pravi sopstvene izbore i donosi svoje odluke. Takvom ljubavlju (koja to nije) ga je u potpunosti lišila slobodne volje i oslabila.

Kad Saturn krene retrogradno, Ana mora da se suoči sa svojim postupcima –  ne onim što je mislila da radi („najbolje za sve!“) nego onim što stvarno radi (oduzimanje moći i slabljenje).
Kad Saturn krene retrogradno, realnost će se pokazati.

Kako to može da izgleda?

Pa recimo, on može da se razboli i/ili da zapadne u depresiju… što Anin život drastično menja i otežava.

Sad mora da se postavi drugačije jer je jedini način da čovek ozdravi je da ga neguje, podržava, ohrabruje i motiviše, drugim rečima – da mu vrati moć.

Sa jedne strane, ona će se osećati kao da joj se život drastično pogoršao i kao da je stisao sa svih strana i kao da nema izbora i kao da to nema nikakve veze sa njom nego isključivo sa njim jer je to njegova bolest i njegova depresija (koja dokazuje da je nesposoban i ni za šta jer imaju iste probleme, a eto, šta njoj fali, a on pukao, slabić) i kao da je u zatvoru i kao da je sve gore i gore i kao da ništa od toga što im se dešava nema nikakve veze sa izborima koje je pravila i njenim ponašanjem jer je sve to njegovo i njegova genetika…

Sa druge strane, negujući i osnažujući njega, dobiće priliku da prepozna sve svoje manipulacije iz prošlosti i odbaci sva ta pogrešna uverenja o tome kakvi su muškarci i kakav je on i da izabere nova – u većem prepoznavanju njegove ličnosti i snage i volje i lepote njegovog bića u koje se nekada zaljubila.

Tako će dobiti priliku da vrati snagu njemu kao muškarcu koji je, naravno savršeno sposoban da donese dobre odluke za sve, i da mu bude podrška.

I sad?

Šta će od toga biti?

Da li će ceo period njegove bolesti prekukati, želeći se na sudbinu i kako joj je teško?

Ili će svesno izabrati novu poziciju koja će im omogućiti da zajedno izgrade onu lepu budućnost zbog koje su i izabrali jedno drugo?

To može samo Ana da odluči.

Jer jedino ona ima 100% odgovornosti za ovu situaciju sa kojom „nema ama baš nikakve veze“.

 

 

Podelite članak sa prijateljima!

Pridružite se zajednici!

Prijavite se ukoliko želite da dobijate ekskluzivni materijal koji će vam pomoći da redizajnirate svoju svakodnevicu tako da bude u potpunosti u skladu sa vašim željama iz srca.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Srcodar otvara Srce. Svi znamo da su najtužnije neispričane priče. Ako vas neki deo duboko dirne, molim vas, napišite komentar i inspirišite nas svojim zapažanjem i uvidom. Želimo da čujemo i vašu priču, važna nam je :)

Tags:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.
PREUZMI TABELU ŽELJA
BESPLATAN VODIČ ZA USPEŠNE ODNOSE
(Prepo)znajte 12 tipičnih obrazaca ponašanja ljudi kad su u problemu i kako da majstorski na njih odgovorite!
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.
POSETITE SVOJ INBOX ILI SPAM/JUNK FOLDER.
Uspešno ste se prijavili. Hvala!
Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.
PREUZMI TABELU ŽELJA
COSMO MAJ Ebook
COSMO JUN Ebook
PRIDRUŽITE SE ZAJEDNICI!
Prijavi se u našu Astro zajednicu gde ćeš videti koliko lako je sudbina promenljiva kategorija. Sve što treba da znaš da bi je promenila je kako i kada.
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.
COSMO JUL Ebook
COSMO AVGUST Kalendar