Pet jutarnjih SUPER KRATKIH navika

Pet jutarnjih SUPER KRATKIH navika

Znam koja vam je prva pomisao!

Nemam vremena. Jutra mi kratko traju. Ne živim sama, imam decu, moram da vodim psa u šetnju, nisam jutarnji tip, volim da se razvlačim, moram da…

Nema problema. Imam dobre vesti! NE TREBA VAM EKSTRA VREME za ove navike. Uložićete ništa, a dobićete puno. Zvuči kao san, jel da? Pa da, snovi se ostvaruju 😉

Povežite jutarnji ritual koji već imate, na primer, dok pijete kafu ili čaj, dok doručkujete ili dok se spremate za posao, sa novim koji će vam doneti nove uvide, ideje, ili bolje zdravlje. Ne treba da odvajate posebno vreme za to, jer je to, za većinu, ujutru nerealno i nezgodno.

Sve ove ideje možete da sprovedete u delo dok zapravo radite ono što uvek radite.

1. Kratak motivacioni video

Jeste li čuli za TED Talks? To je platforma sa hiljadama govora na razne teme. Možete da izaberete video od 7 min, 20 min ili sat vremena. Vode ga fenomenalni ljudi, svaki bolji govornik od prethodnog, imate prevod na srpski, i svako jutro možete da čujete neku novu priču na novu temu.
Druga opcija je YouTube, gde možete da prosto ukucate motivacioni video i da uživate u našim ili stranim super zanimljivim ljudima, njihovim pričama i savetima.

2. Tapkanje EFT tačke K-27

Nije stvarno tačka koja mora da se traži. Pre je oblast ispod ključne kosti, koja, kad se blago tapka vrhovima prstiju bilo koje ruke (ili obema, ako vam je tako lakše), dovodi do sniženja hormona stresa. Svako jutro po 3 do 5 mini osećaćete se potpuno drugačije jer će se nivo kortizola i adrenalina polako iz dana u dan smanjivati, sve dok se ne dovede u balans.

Nećete više biti besni, ljuti i nervozni sa prvom opaskom koju neko, u svom disbalansiranom stanju, ima za vas. Da ne pričam koliko dobrog donosi nizak nivo hormona stresa, to svi znamo.

3. Muzikoterapija

Priredite sebi muzikoterapiju svakog jutra. Slušajte pesme koje ste slušali kao tinejdžeri kad ste verovali da je sve moguće, ili one pesme koje ste voleli kad ste bili zaljubljeni, slušajte pesme koje vam obećavaju ljubav i zabavu. A možete i da plešete minut, dva pred ogledalom, što da ne? Samo izbegavajte tužne pesme i sve one lepe melodije koje vam govore grozne stvari.

Vreme je za novu play listu, jeeee!

4. Komunikacija sa srcem

E ovo je stvarno posebno. I može da se radi uvek i svuda. Skoncentrišite se na srce, i pomislite na nekoga koga volite, ili na nekoga ko voli vas i dopustite tom osećaju da se razmili od srca po celom vašem telu, neka vas celu obuzme i neka zavlada celim sistemom. I nosite ceo dan taj osećaj. Ili se na njega tokom dana stalno vraćajte.

Jer vi već imate ljubav. A to je naše najvažnije energetsko gorivo.

5. Počnite dan sa ovim pitanjima:

– Kad sam se osećala stvarno ponosno na sebe?
– Šta izaziva u meni entuzijazam i uzbuđenje?
– Ko me sve voli? Koga ja volim?
– Na čemu sam posebno zahvalna? Šta je super što imam bez čega bi mi život bio mizeran?
– U kojoj sam ono situaciji imala baš puno sreće (više sreće nego pameti)?

I izazovite sebe da u narednih 28 dana pronađete nove odgovore.

Zašto?

Zato što ćete se približiti realnosti svog života i prepoznati koliko su glupe i ograničavajuće priče koje pričate sebi. Istinitost ovih odgovora će vas izbaciti iz svih tih priča da nečeg nema dovoljno, da na nečemu treba da se poradi i pomuči, da nemate sreće, da ste se učaurili, da nema puno mogućnosti, ni šansi za nove pomake u oblasti toj i toj. Svi mi imamo neku priču koju smo toliko puta sebi (i drugima) ponovili da smo se sa njom srodili.

A znate kako se glumci spremaju za novu ulogu? Tako što se užive u novi lik.

Hm, vreme je da se promeni jedno-te-isti lik. I da pronađete nekog sa više zadovoljstva, optimizma i radosti. Možda možete da budete čak i neki super heroj? Ili legenda. Možda klasik, koji uvek u trendu, i ne samo to (!) nego što je stariji sve je više sexy 😉

Zašto bismo ovo radile?

Zato što od nas samih zavisi kako ćemo se osećati. Od nas zavisi kojim će se sadržajima hraniti naše biće. Misli su hrana, a kakva je hrana, takvo je i biće.

I na kraju, šta svi mi imamo? SLOBODU IZBORA.

Pa zašto ne bismo izabrale nešto što će od nas učiniti legendu, super heroja ili klasika?

Podelite članak sa prijateljima!

Pridružite se zajednici!

Prijavite se ukoliko želite da dobijate ekskluzivni materijal koji će vam pomoći da redizajnirate svoju svakodnevicu tako da bude u potpunosti u skladu sa vašim željama iz srca.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Srcodar otvara Srce. Svi znamo da su najtužnije neispričane priče. Ako vas neki deo duboko dirne, molim vas, napišite komentar i inspirišite nas svojim zapažanjem i uvidom. Želimo da čujemo i vašu priču, važna nam je :)

Tags:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.
PREUZMI TABELU ŽELJA
BESPLATAN VODIČ ZA USPEŠNE ODNOSE
(Prepo)znajte 12 tipičnih obrazaca ponašanja ljudi kad su u problemu i kako da majstorski na njih odgovorite!
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.
POSETITE SVOJ INBOX ILI SPAM/JUNK FOLDER.
Uspešno ste se prijavili. Hvala!
Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.
PREUZMI TABELU ŽELJA
COSMO MAJ Ebook
COSMO JUN Ebook
PRIDRUŽITE SE ZAJEDNICI!
Prijavi se u našu Astro zajednicu gde ćeš videti koliko lako je sudbina promenljiva kategorija. Sve što treba da znaš da bi je promenila je kako i kada.
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.
COSMO JUL Ebook
COSMO AVGUST Kalendar