Cosmo januar

Šta nam donosi januar

Glavna tema januara je odnos između “JA” i “MI” pre svega u odnosu sa porodicom.

Da li ste žrtvovali odnos sa najbližima zbog karijere, ostvarivanja sopstvenih ciljeva i fokusa na sebe? Ili ste pak odustali od svojih ideja koje ste realno mogli da ostvarite (i još uvek možete!!!) jer ne umete da ih uklopite sa ciljevima svojih najbližih?

Ako nema balansa, odnosno fine saradnje u miru između onoga što vama lično treba i što treba onima sa kojima činiš “mi”, dve eklipse koje će se odigrati u januaru mogu vas dovesti u situaciju u kojoj to odsustvo saradnje postaje očigledno. Može biti i vrlo bolno.

Ovo suočavanje sa istinom će se obelodaniti odmah na početku meseca, 6. januara 2019. što će podstaći Solarna eklipsa preko ose Jarac/Rak.

To je vreme Božića i spojenih odmora kad tradicionalno provodimo dosta vremena sa porodicom, koje bi u idealnom smislu trebalo da protekne u miru i radosti. Prepoznaćemo koliko se volimo, koliko značimo jedni drugima, koliko smo ponosni na svoju porodicu, koliko smo srećni kad smo zajedno.

Da li je tako i u vašem slučaju?

Žurka na nebu u Jarcu, što znači žurka i u nekoj od vaših oblasti života

Vladar Jarca – Saturn i vladar Škorpiona – Pluton su već neko vreme u Jarcu (konkretnije o tome šta nam donose možete naći u PDF-u), a krajem godine će im se pridružiti i Jupiter, poznat po optimizmu i preterivanju. To je više nego dovoljno za super uzbudljivu žurku ali, zamislite, čak ni to nije sve…

U Jarcu će se ove godine odigrati čak tri eklipse, prva sad u januaru, a sledeće dve u julu i decembru. Dva Mlada Meseca, oba u sklopu Solarne eklipse, će se takođe odigrati u Jarcu, waga boom, vežite sigurnosne pojaseve (ili pak ne) pre lansiranja u novu “ovo sam mnogo bolja Ja”.

Najvažniji datumi u januaru

1. januara Mars ulazi u Ovna.

Sada se odlučna energija akcije koju predstavlja Mars najspontanije izražava. Ko natalno ima Marsa u Ovnu, Lavu ili Strelcu osećaće se probuđeno i spremno za sledeće korake, želeće da promeni sve što ga muči u 2019. i krenuće da radi na tome odmah. Ostali ovu naglu aktivaciju svojih bližnjih mogu doživeti kao atak na mir i praznično raspoloženje, što može izazvati rasprave i svađe. Entuzijastična energija Marsa u Ovnu ne razume da postoji odgovarajuće vreme za sve jer ne zna ništa o vremenu (čak ga i nervira), zato je najpametnije ne ulaziti u „zašto baš sad“ sa onima koji su se sad uspalili i umesto toga iskoristiti ovu poletnu energiju za donošenje neke važne odluke za naredni period. To je za one kojima se ne skače u akciju u sred Božićnog ručka, na primer.

6. januara Solarna eklipsa preko ose Jarac/Rak.

Solarna eklipsa se dešava kad Mlad Mesec prolazi između Sunca i Zemlje, bacajući senku na Sunce. Efekat eklipse je dvostruk: ili vam se pomrači um ili se odjednom otvori u punom sjaju, u vidu otkrovenja.

Njen efekat počinje da se oseća par dana pre same eklipse a traje do sledeće, što je jul 2019. Zato je najmudriji savet koji se za prvu nedelju januara može dati: pre nego što skočite u razrešavanje situacije, sačekajte da se slegne prašina. Ima vremena za odvažne i svrsishodne akcije.

Kako se ispoljava Solarna eklipsa?

Na primer, ako ste dugo neodlučni oko nečega, u vreme Eklipse ćete se odlučiti (milom ili silom). Možda ste sjajno isplanirali naredni period, pa ipak, nešto će se desiti zbog čega ćete biti prinuđeni da preokrenete naglavačke planove. Dugo prikrivana istina naglo eksplodira pred vama, tako da ne možete više da je prenebregavate. Sve čemu nije “suđeno”, odlazi iz vašeg života. Kao što kaže Meša Selimović “Šta nije bilo, nije ni moglo da bude”. I neće ni biti. Realnost vam je sada toliko jasna da vas prosto ljuti činjenica da ste živeli u mraku, zato buuum – eksplodirate, na spolja ili na unutra.

Međutim, iako je vreme eklipse stresno i burno, ono je prilika da izgradite nešto novo (ipak je to Mlad Mesec) što ima budućnost i čemu jeste suđeno.

7. januara Venera ulazi u Strelca.

Možda ćete priželjkivati neku avanturu, dosta bilo učmalosti svakodnevice! Probudiće se u vama potreba da istražujete, otkrivate, da budete pozitivni i radosni. Ako imate Veneru u Strelcu, Ovnu ili Lavu jako će vam prijati ovaj period, osećaćete se kao da ste se vratili kući, onom osećaju o sebi koji vam se najviše sviđa. Ako imate Veneru u zemljanim ili vazdušnim znacima iskoristite ovaj period za zamišljanje najboljeg i najlakšeg scenarija u 2019. Pitajte se „Kako mogu da najlakše uradim…“ i sve će se tako namestiti da vam pokaže kako. Kad se prepustite Veneri u Strelcu, čak i da ste i najveći namćor, bićete nekako srećnjikavi.

20. januara Sunce ulazi u Vodoliju.

„Living on your own“ energija. Kao da će se nešto otkačiti i svi oni sa naglašenim vazdušnim znacima će dobiti novi nalet samopouzdanja. Ovo je vreme za „zdravo NE“ svemu što nije u skladu sa onim što zaista želite. Ova energija radi kao nevidljivi ogrtač koji odbija sve koji pokušavaju da vas poseduju i zarobe. To je univerzalna energija Vodolije koja nam je sada svima dostupna i kojom možemo da se zaogrnemo. Ako tako izaberemo.

21. januara Lunarna eklipsa preko ose Lav/Vodolija.

Lunarna eklipsa pada na pun Mesec. Zemlja prolazi direktno između Sunca i Meseca, prekidajući njihovu komunikaciju, što simbolički znači da se prekida veze između misli i osećanja. Osećanja su toliko dominantna i neretko mračna da se ne mogu objasniti niti opisati rečima jer se usmeravaju na ono što je najlošije i najslabije u životu. Kad se to desi, pod bujicom osećanja, rastura se sve što ne valja, a što se do tada nekako opravdavalo.

Ova osa provocira odnos između ljubavi koju primam i ljubavi koju dajem, između služim sebi i svojim ciljevima i moj angažman služi drugima (najšire kolektivu čovečanstva, odnosno svojim klijentima, mušterijama, prijateljima…).

Kako se ispoljava Lunarna eklipsa?

Pa na primer, mogli biste da otkrijete neku tajnu koja bi vas jako uzdrmala. Ili da doživite takvu seksualnu privlačnost prema nekome da vas ta noć potpuno sagori. Neplanirano da zatrudnite.

Pošto dok snažno deluje Lunarna eklipsa nema tog unutrašnjeg glasa koji za sve ima neko objašnjenje i/ili izgovor, oslanjamo se na istinitost i intenzitet emocija. Međutim, emocije su energija u pokretu (e-motion) i zato nije ideja podleći im i dozvoliti da nas toliko preplave da ne možemo da dišemo, da nas prosto uguše. To bi bilo kao da se prepustite bujici reke i njenim virovima da vas odnesu jer su prejaki. Posmatrajte šta se u vama dešava, tapkajte, meditirajte i pronađite stabilno uporište u svojim najvećim vrednostima.

Najmudriji savet je: ne donosite nikakve odluke zasnovane na ovim osećanjima. Sačekajte da ponovo budte potpuno stabilni i tada napravite izbor.

24. januara Merkur ulazi u Vodoliju.

Vreme je za novi način razmišljanja! Novi pogled na sebe, svoju okolinu i odnose. Vreme da se otvorimo za kanale odakle ideje samo sipaju. Vodolijanskim tipovima, a to su svi koji imaju naglašen znak Vodolije ili Urana u aspektu sa ličnim planetama, bez obzira da li su Vodolija u znaku ili podznaku ili ne, ovo može biti period u kome će im biti potreban najnoviji folder „Moje genijalne ideje“. Ostalima će svašta padati na pamet, a šta će od toga prihvatiti i primeniti zavisi od toga koliko su hrabri i voljni da se menjaju.

Kako sve ovo spojiti u jednu priču? Odnosno, šta će nam doneti januar?

šta će nam doneti januar

Uzdrmaće se nestabilni temelji, što je uvek stresno. Zemljotres će zatresti sve one odnose koji već neko vreme ne valjaju, posebno u porodici. Možda će neko iznenada ekspodirati i sasuti vam u lice da ga zanemarujete, da ga ne volite, da se folirate. Nekome će se eksplozija osećanja desiti na poslu, jer se tu oseća kao u svojoj kući.

Kriza ne mora da nastane sa ljudima, može da se neki višegodišnji projekat naglo okonča (što je vrlo bolno).

Ideja je da ne ostanete zarobljeni u svojoj traumi. Prebolite to što imate i terajte dalje. Odlučite da tako bude.

Show must go on.

Iz te odluke će se roditi nove faze odnosa, posla ili nečeg drugog što se odnosi na vašu oblast života, u zavisnosti koju natalnu kuću aktiviraju ove promene na nebu.

Postoji 12 mogućih polja života na kojima će se ova dešavanja odgirati kod vas, i u zavisnosti vašeg ličnog horoskopa osetiće promene na jednom od tih 12.

Otvoriće vam se vizija u skladu sa vašim ličnim “zašto” zbog čega ste uopšte i počeli to da radite ili održavali odnose do sada. Sinuće vam kako sve može da se uradi i drugačije bez da sve mora da bude isplanirano ili onako kako je uvek bilo.

Januar je zaista dobra prilika za Novu godinu, nove odluke, nove navike i nove vas.

Srećna Nova 2019!

Obavezno preuzmite PDF knjigu Cosmo januar da biste videli šta vrlo konkretno možete da uradite sad odmah i kako da se za samo 3 minuta potpuno repozicionirate. 

PREUZMI: COSMO JANUAR PDF

Prijavite se u našu zajednicu gde ćete dobiti mnooogooo više informacija i ODGOVORE NA SVA PITANJA O VAŠEM KONKRETNOM SLUČAJU jer naravno da smo svi drugačiji i u raznim fazama.  

Podelite članak sa prijateljima!

Pridruži se zajednici!

Prijavite se da biste saznale kako dešavanja na nebu utiču na vaše živote i šta odmah možete da uradite.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.
PREUZMI TABELU ŽELJA
BESPLATAN VODIČ ZA USPEŠNE ODNOSE
(Prepo)znajte 12 tipičnih obrazaca ponašanja ljudi kad su u problemu i kako da majstorski na njih odgovorite!
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.
POSETITE SVOJ INBOX ILI SPAM/JUNK FOLDER.
Uspešno ste se prijavili. Hvala!
Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.
PREUZMI TABELU ŽELJA
COSMO MAJ Ebook
COSMO JUN Ebook
PRIDRUŽITE SE ZAJEDNICI!
Prijavi se u našu Astro zajednicu gde ćeš videti koliko lako je sudbina promenljiva kategorija. Sve što treba da znaš da bi je promenila je kako i kada.
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.
COSMO JUL Ebook